Fotobond (geannuleerd vanwege Covid19)

Fotobond
Noordkop Fotofestival.

Tijdens de komende Kerstvakantie organiseert de Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord een foto expositie onder de naam Noordkop Fotofestival in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Alle fotografen binnen onze regio die lid zijn van de Fotobond mogen meedoen.Iedere deelnemer mag maximaal 10 foto’s inleveren.

Er komen 60 foto’s op de expositie te hangen. Zij worden geselecteerd door een conservator van buiten onze Afdeling. Deze expositie zonder vast thema moet een gevarieerd beeld geven van de vrijetijdsfotografie in Noord-Holland-Noord. Voor deze locatie in Wieringerwerf is gekozen omdat de Cultuurschuur over een ruime expositiezaal beschikt en (nieuwe) professionele expositiewanden met LEDverlichting.

Tot 31oktober kunt u uw digitale fotobestanden opsturen naar de secretaris van de Afdeling: secretaris.afd08@fotobond.nl. De grootte van de foto’s graag reduceren tot 1500pixels op de lange zijde. Maximaal 10 foto’s. Per deelnemer worden niet meer dan 2 of 3 foto’s geselecteerd. Als de curator uw foto(‘s)selecteert, word u verzocht ze afgedrukt in te leveren op een van de drie inleverpunten in onze afdeling.Meer informatie over het inleveren volgt nog.

Corona perikelen

Vanwege de perikelen omtrent het corona virus, zijn wij helaas genoodzaakt om onze clubavonden te sluiten tot 1 juni. Ook wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. 

Houd de website in de gaten.

Wel gaan we door met  onze maandthema’s die we met elkaar digitaal bespreken en tenslotte beoordelen met een puntensysteem voor de maandfoto. Dus op de site gaat alles gewoon door zoals u gewend bent  met dit verschil dat er gedeeld kan worden met de besprekingen. De leden krijgen een link van het album waar de foto’s staan en kunnen hun visie geven op de afzonderlijke – anonieme – foto’s.

https://photos.app.goo.gl/U2AhakBxAC4y4MCr5 

Seriebespreking Bas Berkhout

Afgelopen clubavond onze traditioneel geworden Serie-bespreking gehad.

Deze keer voortreffelijk geleid door Bas Berkhout. Na de pauze een mooie presentatie van zijn eigen werk waar we erg van onder de indruk waren. Onder zijn naam de link naar zijn site om het nog even te bekijken.

KUNST IN DE ETALAGE 2019

       

link voor Flyer 2019 PDF

Van 31 augustus tot en met 15 september 2019

De Fotoclub Fotovrienden West-Friesland uit Hoorn is opnieuw de uitdaging aangegaan om samen met tientallen winkeliers in het Hoornse centrum het evenement “Kunst in de Etalage” te organiseren.  Net als vorig jaar zullen ook leden van de Fotowerkgroep Hoorn als gastexposanten hieraan meedoen. Het aantal winkeliers dat meedoet overtreft onze verwachtingen met een aantal van 44!!

Twee weken lang van 31 augustus tot en met 15 september exposeren de enthousiaste leden van beide fotoclubs hun werk in de etalages van deze winkeliers. Deze periode is bewust gekozen omdat in het weekend van 7 en 8 september de Kunstmarkt in Hoorn plaatsvindt waarmee het nieuwe culturele seizoen wordt gestart.

Er is een speciale looproute uitgezet door het centrum langs alle etalages van de winkeliers die aan het evenement meedoen. De flyer (met de looproute -pdf bestand) kan op de website van de fotoclubs, zoals hierboven gedownload worden.

Op diverse andere locaties en bij de winkeliers zullen ook flyers liggen.

Dit jaar hebben we twee prominenten uit de Hoornse kunstwereld bereid gevonden om te jureren voor de “mooiste presentatie in de etalage”. We hopen hiermee dat de winkeliers zich zullen inzetten om etalage en foto op een zo origineel mogelijke wijze op elkaar aan te laten sluiten. Uiteraard zal de jurering ook een winnaar opleveren. De uitreiking van de 1e, 2e en 3e prijs aan de betreffende winkeliers zal op 27 september tijdens ons 10-jarig jubileumfeest plaatsvinden.

We hopen op veel belangstelling tijdens het evenement.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Kunst In De Etalage Hoorn.

Eerdere exposities van o.a. Kunst in de Etalage kunt u HIER of onder ‘Exposities’  vinden

Met beeldende groet,

Fotovrienden West-Friesland                                              Fotowerkgroep Hoorn