Expositie in Wijkcentrum de Grote Beer

Zie ook onze expositiepagina

Kunst in de Etalage 2021 afgerond

 

Uitslag van Kunst in de Etalage 2021 in pdf

Etalages KIE ’21

Kunst in de Etalage ’21 is van start gegaan!

De Kunst in de Etalage is zaterdag 28 augustus ’21 weer van start gegaan. Zie vooral onze pagina ervan op deze site.  Binnenkort staan alle etalages op onze Facebook pagina dus mocht u  niet in de gelegenheid geweest zijn vallen ze daar na afloop nog te bekijken al is de fysieke beleving altijd het fijnst. Bovendien een mooie reden om de stad weer eens op een andere manier te bekijken… en er een gezellig uitje van te maken.

In de tweede week worden de etalages en foto’s beoordeeld door 3 juryleden. Misschien is het een leuke uitdaging om zelf een juryronde te maken en uw punten te geven aan uw favorieten.    

Jurylijst

Eindelijk weer fysiek bij elkaar !

Geweldig dat we weer fijn bij elkaar konden komen.. Natuurlijk met mondkapjes en afstand houden, maar het was weer erg gezellig! Ook weer erg wennen ; hoe zat t ook alweer met de TV .. en ehhh ?? de hdmi kabel waar zonder je niet  kunt,…en dan hoe het ook alweer aangesloten moet worden!!??  Gelukkig hebben twee zeer gewaardeerde en al behoorlijk ‘oud’leden zich over dat laatste ontfermd en kunnen we in de toekomst op hun expertise in deze nu vertrouwen!

Inmiddels waren er binnen Coronatijd twee nieuwe leden – Marielle en Angelina – bijgekomen, eentje voor de tweede proefavond – Tonny –  en vandaag ook lid geworden! Ook twee ‘kandidaat-leden’ Janet en Tanja erbij voor een eerste proefavond..

De avond was om voordat we het wisten… Er was wat onduidelijkheid over de sluitingstijd ,,, maar hebben we alles kunnen bekijken aan foto’s : Thema Dieren –  foto van de maand van Mirjam – introductie foto’s van Janet en Tanja.

Uiteindelijk buiten nog het een en ander (o.a. KIE en uitje) besproken alvorens weer op huis  aan te gaan. In de mail meer hierover.

Volgende keer dus in de Huesmolen waar de leden van Mirjam al een bericht van hebben ontvangen en in augustus hopen we een gezellig BBQ met Point to Shoot evenementje te maken.

Tussentijds hopen we op leuke initiatieven voor uitjes die buiten de planning vallen, want de geplande uitjes hebben vaak/soms last van haken en ogen.. en zeker nu alles nog zo onzeker was en toch ook nog is…

Fotobond (geannuleerd vanwege Covid19)

Fotobond
Noordkop Fotofestival.

Tijdens de komende Kerstvakantie organiseert de Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord een foto expositie onder de naam Noordkop Fotofestival in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Alle fotografen binnen onze regio die lid zijn van de Fotobond mogen meedoen.Iedere deelnemer mag maximaal 10 foto’s inleveren.

Er komen 60 foto’s op de expositie te hangen. Zij worden geselecteerd door een conservator van buiten onze Afdeling. Deze expositie zonder vast thema moet een gevarieerd beeld geven van de vrijetijdsfotografie in Noord-Holland-Noord. Voor deze locatie in Wieringerwerf is gekozen omdat de Cultuurschuur over een ruime expositiezaal beschikt en (nieuwe) professionele expositiewanden met LEDverlichting.

Tot 31oktober kunt u uw digitale fotobestanden opsturen naar de secretaris van de Afdeling: secretaris.afd08@fotobond.nl. De grootte van de foto’s graag reduceren tot 1500pixels op de lange zijde. Maximaal 10 foto’s. Per deelnemer worden niet meer dan 2 of 3 foto’s geselecteerd. Als de curator uw foto(‘s)selecteert, word u verzocht ze afgedrukt in te leveren op een van de drie inleverpunten in onze afdeling.Meer informatie over het inleveren volgt nog.

Corona perikelen

Vanwege de perikelen omtrent het corona virus, zijn wij helaas genoodzaakt om onze clubavonden te sluiten tot 1 juni. Ook wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. 

Houd de website in de gaten.

Wel gaan we door met  onze maandthema’s die we met elkaar digitaal bespreken en tenslotte beoordelen met een puntensysteem voor de maandfoto. Dus op de site gaat alles gewoon door zoals u gewend bent  met dit verschil dat er gedeeld kan worden met de besprekingen. De leden krijgen een link van het album waar de foto’s staan en kunnen hun visie geven op de afzonderlijke – anonieme – foto’s.

https://photos.app.goo.gl/U2AhakBxAC4y4MCr5