Kunst in de Etalage

KAART MET LOOPROUTE VAN KUNST IN DE ETALAGE 2021

Klik op het kaartje om deze online te bekijken                    Alle deelnemende winkels

                     

De Flyer zoals hieronder staat afgebeeld, is in de deelnemende winkels te verkrijgen.
U kunt daar ook de QR-code in de etalages scannen

voorkant flyer                                             Achterkant Flyer

 

In de tweede week worden de etalages en foto’s beoordeeld door 3 juryleden. Misschien is het een leuke uitdaging om zelf een juryronde te maken en uw punten te geven aan uw favorieten.    

Jurylijst

Etalages

Uitslag van Kunst in de Etalage 2021 in pdf

Persbericht – KUNST IN DE ETALAGE

Van 28 augustus tot en met 12 september 2021

De fotoclub “Fotovrienden West-Friesland” uit Hoorn gaat opnieuw de uitdaging aan. Samen met tientallen winkeliers organiseren wij in het Hoornse centrum het evenement “Kunst in de Etalage”. Na een jaar afwezigheid, in verband met de bekende Corona-perikelen, zijn wij heel blij met het grote aantal van 28 winkeliers dat deelneemt. Jaar op jaar reageren de winkeliers positief op ons evenement!

Twee weken lang exposeren onze enthousiaste fotoclubleden hun werk in de etalages van deze winkeliers. De expositieperiode van 28 augustus tot en met 12 september is bewust gekozen. In het eerste weekend van september start namelijk het nieuwe culturele seizoen. Op 3, 4 en 5 september staat een weekend van kunst, cultuur en muziek op het programma, met op 5 september de alom bekende Kunstmarkt.

De Fotovrienden West-Friesland hebben een speciale looproute uitgezet door het centrum van Hoorn. Deze voert u langs alle etalages van de winkeliers die aan het evenement meedoen. De looproute kunt u op de website van de fotoclub vinden:  www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie  Bij de deelnemende winkeliers en diverse andere locaties liggen vanaf eind augustus flyers met de looproute en een QR code voor meer informatie over de fotografen.

Ook dit jaar worden de etalages van de deelnemende winkeliers beoordeeld door een jury. Met de “mooiste presentatie in de etalage” strijden de winkeliers om de felbegeerde eerste plek. De presentatie van het fotowerk is hiermee een ware samenwerking tussen fotograaf en winkelier, waardoor etalage en foto op een zo origineel mogelijke wijze op elkaar aansluiten. Drie juryleden uit de kunst- en/of fotografiewereld zijn uitgenodigd om de etalages te beoordelen. De uitreiking van de 1e, 2e en 3e prijs aan de winnende winkeliers zal in september plaatsvinden.

We hopen ook dit jaar weer op veel belangstelling tijdens het evenement.

Kijk voor meer informatie op de website www.fotovriendenwestfriesland.nl/kie 

of op de Facebookpagina “Kunst In De Etalage Hoorn”.

Met beeldende groet,

Fotovrienden West-Friesland

Hieronder ons interview met het NHD West-Friesland