Notulen 8 mei 2012

Richard opent de bijeenkomst.

Bespreekpunten:

 • Point & Shoot:  Richard zal het e.e.a. opnemen met Bert/de afdeling NHN betreffende deze dag. Richard stelt een laptop ter beschikking en zal voor hesjes of ander ‘herkenbaar’  teken zorgen opdat men weet bij wie ze terecht kunnen met vragen. Mirjam, Dime (Bert..) en Ilse  stellen zich beschikbaar  om hand en spandiensten  evt. bij toerbeurt te verrichten.
 • Ledenaantal: We houden het op maximal 18 leden. Wie binnen een bepaald termijn niet heeft betaald en niet reageert op de herinneringsmailtjes  wordt desnoods geroyeerd waardoor nieuwe leden kunnen toetreden.
 • Thuisstudio: Geen studio aanschaffen. Voor €30(p.p. ??) kunnen we een studio in Schagen of Purmerend huren .. inclusief les.. Liefhebbers  hiervoor aanmelden via .. een apart kopje op de site? (is verder niet besproken)
 • Passepartouts maken– workshop. Therese had ook interesse in deze wokshop en vroeg of dit niet georganiseerd kan worden vanuit de club. Ilse zal de desbetreffende persoon hierover benaderen. Later kwam echter ter sprake dat een potentieel nieuw lid de workshop zou kunnen geven. Karen zal contact met haar opnemen – dit doorgeven aan Ilse .. dus zullen we dit eerst afwachten.
 • Mirjam attendeerde ons erop dat er mogelijkheden voor subsidie zijn. Therese gaat er achteraan.
 • Dime wil graag een overzichtslijst (laten) maken over wat iedereen in huis heeft aan kennis, materiaal en andere mogelijkheden betreffende de fotografie. Dit om het wat makkelijker te maken om elkaar op een bepaalde ‘specialisatie’ te kunnen aanspreken en het e.e.a. aan know-how te kunnen bemachtigen. De lijnen dus wat korter te maken. Hij zal een spreadsheet maken die rondgestuurd zal worden. Therese zou een lijst met alle adres en telefoongegevens doormailen. Misschien nog wel handig de 06 nummers te vermelden. dit i.v.m. uitjes en de bereikbaarheid van elkaar dan.
 • Richard wil graag een uitje toevoegen en wel naar de Floriade die maar eens in de 10 jaar plaatsvindt. Er zal een Doodle gemaakt worden voor een datum, liefst voor de zomervakantie. Kees meldde dat een retourtje met de trein inclusief entree 45,- kost.
 • Ilse meldt dat ze nog geen pasje heeft van de fotobond. Volgens Therese moet ze daarvoor bij Bert zijn.
 • Dime zal voor de volgende keer een andere werkvorm bedenken om de foto’s te bespreken.
 • Er wordt in de groep gereageerd op het niet reageren op Doodles en afspraken betreffende de uitjes. Dit is heel vervelend voor degenen die graag willen gaan en niet weten wie er wel of niet meegaan. Er wordt afgesproken dat er verplicht gereageerd moet worden op dit soort mails. Ook als je niet zeker weet te kunnen gaan aangeven wat het meest waarschijnlijke is. De deadline ligt nu nog op 13 mei. Graag snel nog even reageren dus!
 • Ilse zou graag bij het afspreken van thema’s ( o.a. uitjes) een technisch aspect eraan toe willen voegen en moest gelijk een voorstel doen: Volgend thema is dus Macro! Richard voegde eraan toe dat het dan niet over de natuur mocht gaan. Dus geen diertjes, plantjes etc. Sluit nu weer niet echt aan bij het uitje, dus mijn voorstel is 1 foto macro en de ander: Lepelaar ..of andere bijzondere vogel ?? (dit om het uitje wat kracht bij te kunnen zetten.) Reageer maar als je ’t er niet mee eens bent.
 • Dit was ’m weer.. al denk ik ook dat ik wat vergeten  ben op te schrijven.. Dus wie het weet mag het me doormailen.  Evt. ook commentaar    Ilse
Geplaatst in: Geen categorie

Geef een reactie